ATELIER DE LUCRU „TEHNICA TRADIŢIONALĂ A ÎNCONDEIERII OUĂLOR” – 19 şi 20 octombrie 2018

Mulţumiri din inimă atât vouă, participanţilor, cât şi domnului Dan Horgan!

Dacă ouăle încondeiate de Paște erau prezente pe masa strămoșilor, de Crăciun ele erau folosite ca ornamente în brad. Se goleau de conținut, erau spălate pe interior, încondeiate și apoi găurite la ambele capete pentru a fi atârnate în bradul de Crăciun, alături de nuci și mere. Tradiția e de pe vremea dacilor. E adevărat că ornamentele erau simple, strămoșii noștri folosind una sau două culori și modele simple, practic simboluri – albina, peștele, crucea, fiecare cu semnificația lui. Este o datorie a noastră, a meșterilor populari, să ducem mai departe tradiția. Mă bucur că atât copiii cât și părinții vin să învețe lucruri frumoase care țin, la urma urmei, de istoria și obiceiurile acestui popor”, a declarat meşterul popular Dan Horgan pentru ziarul EstNews, în articolul „Bârlădenii sunt invitați de muzeograful Alina Butnaru și maestrul Dan Horgan, la atelierul de încondeiat ouă… pentru pomul de Crăciun” (19 oct. 2018, autoare: Mihaela Niculescu)

Imagini din data de 19 octombrie 2018:

Această prezentare necesită JavaScript.

Imagini din data de 20 octombrie 2018:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s