Blog

ATELIER „PERSONAJE DIN LUMEA POVEŞTILOR” – 25 mai 2019

În această sâmbătă a lunii mai ne-am întâlnit cu personajele din frumoasa poveste „Prinţesa şi bobul de mazăre” a celebrului scriitor şi poet danez Hans Christian Andersen. Vizionarea acestei poveşti i-a inspirat pe copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, participanţi la acest atelier, să creeze câteva dintre personajele acestei poveşti.

Le mulţumim lor, copiilor, dar şi domnului Valentin Stoian, îndrumător al acestui atelier!

Mai jos, vă prezentăm câteva imagini de la atelier, precum şi lucrările copiilor. Menţionăm că vom adăuga şi lucrarea Ralucăi Vidinaru, care a fost luată acasă pentru a fi finalizată.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Lucrările copiilor care au participat la această întâlnire din cadrul atelierului:

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Reclame

ATELIER „DIN ORAŞUL TĂU SPRE LUMI VIRTUALE. Explorează mormântul lui Tutankhamon” – 20 aprilie 2019

Celor pasionaţi de istoria Egiptului antic, le-am oferit posibilitatea să afle amănunte despre viaţa faraonului Tutankhamon, prin intermediul a două filme: unul documentar şi celălalt VR (realitate virtuală), 360⁰. Întânirea a avut loc, de această dată, la sediul LUDIC PUB, Bârlad, gazda noastră fiind Răzvan Ananie, căruia îi mulţumim şi pe această cale.

Această prezentare necesită JavaScript.

ATELIER DE LUCRU „TEHNICA TRADIŢIONALĂ A ÎNCONDEIERII OUĂLOR” – 12 aprilie

De această dată ne-am desfăşurat în aer liber, pe platoul Teatrului „V.I. Popa”. Întâlnirea din cadrul acestui atelier a fost organizată de muzeul nostru în colaborare cu Primăria şi Consiliul local Bârlad, Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare din Bârlad şi Teatrul „V.I. Popa” din Bârlad şi a avut ca scop ilustrarea bucuriei şi frumuseţii artei populare pascale. Participanţii, elevi de la Şcoala gimnazială „George Tutoveanu”, din Bârlad, veniţi împreună cu doamna profesoară Adriana Mocanu, s-au aflat sub îndrumarea meşterului popular şi profesorului Dan Horgan, dar şi a ucenicelor sale – Elena Cordun şi Antonia Hunea. Printre participanţi s-a aflat şi o tânără din Mexic – Asul Inzunza.

Evenimentul a fost surprins şi în presa bârlădeană: articolul „Frumuseţea artei pascale, descoperită de tinerii bârlădeni în cadrul atelierului de încondeiat ouă” (Est News, 15 aprilie 2019, format online)

Frumusețea artei pascale, descoperită de tinerii bârlădeni în cadrul atelierului de încondeiat ouă

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

ATELIER DE LUCRU „PERSONAJE DIN LUMEA POVEŞTILOR” – sâmbătă, 30 martie 2019

Din antologia „O mie şi una de nopţi” am ales basmul „Aladin şi lampa fermecată”, care i-a inspirat pe copii, în realizarea lucrărilor din cadrul acestui prim atelier de acest gen, din acest an. Ca de fiecare dată, mulţumim copiilor pentru participare şi implicare şi, de asemenea, şi domnului Valentin Stoian, profesor şi artist plastic sub îndrumarea căruia s-a desfăşurat atelierul!

Vă prezentăm câteva aspecte din timpul atelierului, precum şi lucrările copiilor

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

ATELIER DE LUCRU „TEHNICA TRADIŢIONALĂ A ÎNCONDEIERII OUĂLOR” – 15 şi 16 martie 2019

Vineri (15 martie) şi sâmbătă (16 martie) am avut la dispoziţie câte două ore, pentru a ne pune la încercare măiestria de a încondeia ouă, sub îndrumarea meşterului popular DAN HORGAN. Ne-am străduit să iasă cât mai bine şi să respectăm motivele tradiţionale româneşti pentru încondeierea oului, aşa cum ne-au fost explicate şi arătate.

Aducem mulţumiri participanţilor de la Şcoala „Vasile Pârvan”, doamnei profesoare Adriana Mocanu şi nu în ultimul rând, domnului Dan Horgan!

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

„DIN ORAŞUL TĂU SPRE LUMI VIRTUALE. CĂLĂTORIE LA DISNEYLAND” – 16 februarie 2019

Călătorie gratis la Disneyland. Distracţie la maxim! O întâlnire minunată cu personajele lui Walt Disney, în mediul virtual. Aceeaşi ochelari Oculus Go, pe care, cu generozitate, Răzvan Ananie i-a pus la dispoziţie celor care au dorit să călătorească gratuit la Disneyland. Încă o dată, mulţumiri din inimă Răzvan!

Această prezentare necesită JavaScript.

EXPOZIȚIA „PERSONAJE DIN LUMEA POVEȘTILOR” – aspecte de la vernisajul din data de 26 ianuarie 2019, Muzeul „Vasile Pârvan”

Cele aproape 50 de lucrări inspirate din poveștile „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, Vrăjitorul din Oz”, „Pinocchio”, „Piatra rotundă”, „Pâinea împăratului” și „Copacul ce se înălța pâna la cer”, realizate de participanții la atelierele „Personaje din lumea poveștilor” (2018) ne-au produs astăzi bucurie și emoție, transportându-ne pe tărâmul de vis al copilăriei.

Felicitări din inimă copiilor, dar și părinților! Mulțumiri domnului profesor Valentin Stoian!

 

Această prezentare necesită JavaScript.